Helmut Lang rikthehet në Javën e Modës me stilistin Peter Do në krye!

vovalbania September 11, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Helmut Lang rikthehet në Javën e Modës me stilistin Peter Do në krye!

Si drejtori kreativ i sapoemëruar i Helmut Lang, Peter Do kishte një sërë detyrash jo dhe aq të lehta: Përditësoni etiketën e modës jashtëzakonisht të bukur të viteve ’90 – e cila, pavarësisht ndikimit të saj të vazhdueshëm, ka kaluar disa vite të kaluara pa timon – dhe sigurohuni estetike e tij me të tijën. Prezantoni koleksionin si shfaqjen e parë zyrtare të sezonit Pranverë-Verë 2024 në Javën e Modës në New York. Dhe më pas nxori një koleksion tjetër, për labelin e tij me emër, në Paris vetëm disa javë më vonë. Do tha:

Unë nuk kam fjetur për një kohë. 

Kur 32-vjeçari Do u njoftua për postin në maj, entuziazmi u përhap në industrinë e modës me perspektivën që etiketa minimaliste do të riimagjinohej nga stilisti me origjinë vietnameze. Lang u largua nga marka në 2005; Që nga ajo kohë, si pronësia ashtu edhe drejtimet krijuese të saj kanë ndryshuar, me rolet jetëshkurtër “redaktor-in-rezidencë” që zëvendësuan Michael dhe Nicole Colovos në 2014, pasuar nga një hendek i gjatë.

Stilisti Derek Lam, i tha CNN:

Si dikush që e do origjinalin Helmut Lang, isha shumë i lumtur që ata po bënin një përpjekje për të rigjallëruar markën, sepse është ende kaq e rëndësishme. Dhe pastaj mendoj se ishte e shkëlqyer që ata kishin dikë kaq të fortë si Pjetri. Ndonjëherë dizajnerët amerikanë janë pak më të larguar, ata po dizajnojnë për një person tjetër në mendje. Unë mendoj se ai personifikon rrobat e tij.

Por që nga veshjet e para që hynë në hapësirën industriale të ajrosur dhe kavernoze në Lower East Side të Manhattan-it të premten pasdite – xhaketa, me vija me rozë, të mbështjellë mbi supet e modeleve; këmisha të zbërthyera, asimetrike me jakë të tejdukshme – ishte e qartë se Do po anonte në poezinë e momentit. Fjalë për fjalë, në fakt, pasi ai kishte ngarkuar poetin vietnamez amerikan Ocean Vuong të shkruante fjalë për koleksionin, të cilat ishin të shkruara të mëdha në dyshemenë e dhomës.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 51250 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE