10 shenja që tregojnë se puna juaj nuk është e duhura

vovalbania September 18, 2023 0 koment 3 Mund të lexoni në minuta.
10 shenja që tregojnë se puna juaj nuk është e duhura

Jo çdo punë është e përshtatshme. Është e lehtë të marrësh një rol që duket më mirë në letër sesa në realitet. Edhe kur përpiqemi të kalojmë, asgjë nuk duket se përmirësohet.

Nuk duhet të keni vështirësi për t’u ngritur nga shtrati në mëngjes. Ju meritoni të gjeni përmbushje në punën tuaj. Pranimi se nuk jeni të kënaqur me punën tuaj është vetëm hapi i parë, dhe megjithëse mund të jetë e vështirë të pranohet, mund të jetë gjithashtu një katalizator për rritjen e karrierës diku tjetër.

Këtu janë disa shenja paralajmëruese:

1. Asgjë veç premtimeve boshe

Ju jeni në një pozicion që nuk e doni domosdoshmërisht, POR menaxheri juaj ju ka premtuar një promovim… se kompania do të rritet dhe roli juaj do të evoluojë. Rritja mesatare e pagës kur ndryshoni vendin e punës është 15%, ndërsa është vetëm 6% për ata që marrin një rritje pagash brenda vendit. Ju mund të keni potencialisht rolin tuaj të ëndrrave tani. Mos ia lini dikujt tjetër.

2. 90% e bisedave tuaja janë ankime

Nuk mund t’i shmangesh gjithmonë politikës në zyrë. Ne të gjithë mund të korrim përfitime nga bisedat në zyrë, por kur shumica e bisedave janë negative… mirë, kjo nuk është vërtet e shëndetshme për askënd. Duhen vetëm një grusht thashethemanësh për të vrarë moralin dhe duhet vetëm një shef i keq për të shkatërruar një kompani. Nëse jeni në një mjedis që ju bën të mërzitur, është koha të largoheni.

3. Puna juaj promovon zakone shkatërruese

Po e anashkaloni drekën? A keni probleme për të fjetur natën? I kaloni mëngjeset duke u stresuar për ditën e ardhshme? A jetoni në punë? Asnjë nga këto zakone nuk është i mirë për mirëqenien tuaj fizike dhe emocionale.

4. Nuk po përdorni pikat tuaja të forta

Është e keqe të jesh në një pozicion ku ndihesh i paaftë. Nëse jeni duke parë kolegët tuaj të arrijnë qëllime që ju nuk jeni në gjendje t’i arrini (megjithë përpjekjet tuaja më të mira), ndoshta nuk po përdorni pikat tuaja të forta thelbësore. Është në rregull të mos jesh i mirë në gjithçka, por duhet të jesh në një punë që përfiton nga ajo në të cilën je i zoti. Bëni inventarin e asaj që ju jep energji.

5. Jeni të mbingarkuar

Duke parë pas në dy vitet e fundit, shumë njerëz kanë kuptuar se kanë jetuar në modalitetin e mbijetesës. Një udhëheqës i mirë nuk do t’i lejojë punonjësit e tyre të veprojnë në një gjendje të mbingarkuar për një kohë të gjatë.

6. Nuk jeni pjesë e asnjë projekti

Kompania juaj po nxjerr disa iniciativa të reja dhe disa projekte emocionuese për vitin. Problemi i vetëm? Ju nuk jeni pjesë e asnjërës prej tyre. Jo vetëm që nuk jeni në krye të strategjisë, por jeni lënë plotësisht jashtë bisedës. Bashkëpunëtorëve tuaj u jepen mundësi, por për çfarëdo arsye, ju nuk jeni përfshirë. Kjo mund të nënkuptojë se puna juaj i mungon autoriteti që prisnit.

7. Nuk mund të jesh vetvetja

Disa punë do të përpiqen t’ju detyrojnë të jeni dikush që nuk jeni. Ata mund të pretendojnë se thjesht po përpiqen t’ju bëjnë të përshtateni me kulturën, por kompanitë më të mira janë të ndryshme.

8. Njerëzit nuk e dinë se çfarë bëni

Ju punoni në një kompani, por askush nuk është 100% i sigurt se çfarë bëni çdo ditë. Nuk është një shenjë e mirë nëse askush nuk e di ndikimin tuaj në organizatë. Ju nuk keni nevojë t’u ofroni kolegëve tuaj një itinerar të detyrave tuaja të përditshme, por injoranca praktikisht garanton që nuk do të jeni në gjendje të ngjiteni lart.

9. Vlerat tuaja nuk përputhen

Njerëzit shpesh i injorojnë shenjat paralajmëruese. E vërteta është, ju ndoshta e dinit që në fillim se kompania nuk ishte e përshtatshme për ju. Është e rëndësishme të gjesh një rrugë karriere që ka vlera që janë të lidhura ngushtë me përmbushjen tuaj profesionale.

10. Nuk mund të jesh i sinqertë

Ju nuk mund të flisni për çështjet e vendit të punës pa u shqetësuar për pasojat. Edhe nëse keni një mendim të papëlqyeshëm (padyshim që ka lidhje me punën), duhet të jeni në gjendje ta shprehni atë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 54530 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE