Sillen si të vdekura për të larguar një mashkull që nuk i pëlqen, e kemi fjalën për bretkosat femra!

vovalbania October 14, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Sillen si të vdekura për të larguar një mashkull që nuk i pëlqen, e kemi fjalën për bretkosat femra!

Shkencëtarët kanë zbuluar se bretkosat femra ndonjëherë falsifikojnë vdekjen e tyre për të shmangur vëmendjen e meshkujve. Ata studiuan bretkosat e zakonshme evropiane dhe zbuluan se femrat përdorin një sërë metodash, duke përfshirë vokalizime speciale, rrotullime dhe madje shtirje të vdekjes për të larguar meshkujt e padëshiruar. Pothuajse një e treta e femrave që morën pjesë në hulumtim shtriheshin pa lëvizur në shpinë për të shmangur çiftëzimin e padëshiruar me mashkullin.

“Më parë mendohej se gratë nuk mund të zgjidhnin, pra të mbroheshin nga detyrimi mashkullor”,-tha doktoresha Caroline Dietrich, autore e studimit të kryer në Berlin. Megjithatë, studimi zbuloi se kjo nuk është plotësisht e vërtetë.

Femrat nuk janë aq pasive sa mendohej më parë. Femrat përdorin tre taktika.

Ato e vendosën bretkosën mashkull në një kuti me dy femra; një të madhe dhe një të vogël. Ata vëzhguan se çfarë taktikash përdornin për t’u mbrojtur.

Nga 54 femra, 83% e tyre u përpoqën të mbroheshin duke rrotulluar trupin. Gjithashtu, 45% e tyre përdorën edhe një pozicion special dhe 33% u mbrojtën duke u shtirur si të vdekura. Kjo zakonisht ndodhte me rrotullimin e trupit dhe pozicionit. Femrat më të vogla kishin më shumë gjasa të përdornin të treja taktikat së bashku. Studiuesit pranojnë se një sjellje e tillë mund të ketë qëllime të tjera, duke sugjeruar se mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të testuar forcën dhe qëndrueshmërinë e një mashkulli.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 32610 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE