Evakuohen më shumë se 1500 persona për shkak të zjarreve masive tetë fshatra të Spanjës!

vovalbania August 15, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Evakuohet më shumë se 1500 persona për shkak të zjarreve masive në Spanjë në tetë fshatra!

Gjatë natës një zjarr masiv në verilindje të Spanjës doli jashtë kotrollit dhe u përhap me shpejtësi, ku është dashur që të evakuohen tetë fshatra dhe rreth 1500 persona në disa qytete. Zjarrëfikësit thanë se:

Flakët në rajonin përreth qytetit të Anon de Moncayo, rreth 70 kilometra në perëndim të qytetit të Zaragozës, u shtuan pas erërave të forta. Një drejtim vazhdimisht i zhvendosur i erës po e bën gjithashtu të vështirë kontrollin e zjarrit.

Kreu i qeverisjes lokale të Aragonit, Javier Lamban, tha të dielën se situata ishte kritike në qytetin e Añon de Moncayo dhe përparësia për 300 zjarrfikësit që luftonin zjarrin ishte mbrojtja e jetëve njerëzore dhe fshatrave.

Zjarri që filloi të shtunën, u përhap në një perimetër prej 50 kilometrash në më pak se 24 orë, tha zyrtari lokal i pyjeve. Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve EFE, vlerësohet se sipërfaqja e djegur mund të jetë deri në 8,000 hektarë. Viti 2022 është viti më shkatërrues për zjarret në pyje në Spanjë që nga fillimi i regjistrimeve. Bazuar edhe në matjet e marra nga sistemi evropian i vëzhgimit të Tokës “Copernicus”.

Që nga fillimi i vitit, më shumë se 260 000 hektarë janë shkatërruar tashmë në pothuajse 388 zjarre. Deri tani këtë vit, Ministria Spanjolle për Ambjentin ka regjistruar 43 zjarre të mëdha.  Sistemi Evropian i Informacionit për Zjarret në Pyje thotë se 248,674 hektarë janë djegur nga zjarret deri tani këtë vit në Spanjë. Kjo shifër është pothuajse katërfishi i mesatares së vendit prej 66,965 hektarësh gjatë gjithë vitit që nga viti 2006.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 52180 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE