Harroni se ku i vendosni gjërat?! Kjo ju ndodh për shkak të mungesës së vitaminës…

vovalbania August 22, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Harroni se ku i vendosni gjërat?! Kjo ju ndodh për shkak të mungesës së vitaminës…

Gjatë ditës trupi jonë harxhon shumë energji dhe për këtë arsye gjithmonë mjekët këshillojnë që të konsumojmë sa më shumë ushqime të cilët janë të pasur plot me vlera ushqyese. Mungesa e vitaminave gjithmonë është një problem më vete. Lodhja kronike dhe mungesa e forcës janë vetëm disa nga shenjat që përfaqësojnë mungesën e vitaminës B. Mungesa e vitaminës B jep shenja të caktuara, të cilat mund të ndodhin në formën e lodhjes së fortë ose aftësisë së zvogëluar të shikimit.

Lodhja është një nga shenjat e para të mungesës së vitaminës B, pasi trupi juaj mbështetet në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat sjellin oksigjen në organet tuaja. Pa oksigjen të mjaftueshëm në qelizat tuaja, ju do të ndjeheni të lodhur pavarësisht sa gjatë do të flini.

Nëse nuk merrni oksigjen të mjaftueshëm nga qelizat e kuqe të gjakkut, muskujt tuaj do të jenë shumë të dobët dhe nuk do të keni forcë të mjaftueshme as për aktivitete ditore, të tilla si mbajtja e një qese të rëndë normalisht nga supermarketi. Kujtesa juaj bllokohet më shpesh. Kjo ka shumë të ngjarë të mos jetë shfaqja e demencës së hershme, por niveli i ulët i vitaminës B. Kur një test gjaku zbulon mungesën e vitaminës B, me shtesën e duhur dietike, shenjat fillojnë të largohen. Mungesa e vitaminës B gjithashtu ndikon në gjendjen tuaj shpirtërore, e cila shpesh çon në depresion ose ankth.

Prandaj konsumimi i ushqimeve të pasura me vitaminë B si veza, qumështi, frutat e thata, peshku, lulelakra, brokoli, spinaqi, bishtaja dhe shumë e shumë të tjera ndihmojnë në memorizimin e gjërave si dhe në shmangien e lodhjes.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 54526 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE