Arsyeja e vërtetë se pse aeroplanët kanë dritare mund t’ju çudisë disa prej jush!

vovalbania August 26, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Arsyeja e vërtetë se pse aeroplanët kanë dritare mund t’ju çudisë disa prej jush!

Ekspertët kanë zbuluar së fundmi arsyen e vërtetë se pse aeroplanët kanë dritare në kabinë dhe nuk është ashtu siç mendoni. Ndërsa pasagjerët shpesh rezervojnë vendin pranë dritares për të pasur pamjet më të mira gjatë ngritjes dhe uljes së avionit, shumë mund të kenë menduar se dritaret nevojiten për arsye sigurie.

Kjo për shkak se ekuipazhi i fluturimit zbuloi kohët e fundit se roletat e dritareve duhet të mbahen të hapura në rast emergjence. Ndërsa kjo është sigurisht e dobishme, pasja e dritareve është thjesht për mirëqenien e pasagjerëve dhe nuk i shërben asnjë qëllimi aktual. Inxhinieri i softuerit Shaunak Bhattacharjeee shpjegoi se:

Aeroplanët nuk janë projektuar për të ruajtur luksin ose komoditetin e pasagjerëve, por sigurinë e tyre.

Qëllimi kryesor i të pasurit dritare brenda një aeroplani është thjesht të mos i bëjë pasagjerët të ndihen klaustrofobik. Përndryshe, ato nuk shërbejnë për asnjë qëllim, por kërkojnë më shumë teknologji dhe para për t’i ndërtuar ato.

Nëse keni udhëtuar të paktën njëherë me avion me siguri keni pyetur veten se përse dritaret e këtyre mjeteve fluturuese janë të rrumbullakëta dhe jo katrore. Megjithëse forma e tyre mund të duket estetike nga ana pamore, arsyeja është shumë më e rëndësishme dhe më e trishtë se kaq, pasi ka të bëjë me dy aksidente të rënda ajrore.

Një stjuardesë ka zbuluar pse pasagjerët duhet të shmangin vendosjen e sendeve në xhepat e ulëseve në aeroplan, veçanërisht ushqimin dhe pijet. Kur ulemi në një fluturim, duket logjike t’i ruajmë gjërat në xhepin në pjesën e pasme të ulëseve përballë, kështu që nuk duhet të gërmojmë në çantat tona për t’i nxjerrë jashtë gjatë fluturimit.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41931 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE