Epshi dhe tërheqja seksuale ndihen aq të vërteta…/Gjithçka rreth seksit virtual!

vovalbania August 27, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Epshi dhe tërheqja seksuale ndihen aq të vërteta…/Gjithçka rreth seksit virtual!

Ne jemi pjesë e një eksperimenti masiv social. Teknologjia po ndryshon atë që do të thotë të jesh intim para syve tanë. Për herë të parë në historinë njerëzore, ne kemi teknologjinë për të përjetuar një marrëdhënie intime me partnerë fantazi, robotë dhe njerëz në vende të largëta që nuk do të kishim kurrë mundësinë t’i takonim e lëre më të bënim seks. Në një farë mënyre, betejat sociale që zhvillohen sot për të mbështetur rrjedhshmërinë dhe orientimin gjinor do të bëhen më pak kritike ndërsa jetët tona, përfshirë ato intime, bëhen më të përqendruara në botët virtuale.

Kjo sepse, në realitetin virtual, ne do të shkruajmë skenarin tonë, do të zhvillojmë identitete të reja dhe do të përjetojmë aventura seksuale që mund të ndihemi shumë të turpshëm ose të vështirë për t’i filluar në jetën reale. Çdo kufi biologjik i trupit tuaj fizik nuk do t’ju pengojë më të ndiheni fjalë për fjalë “sikur” të jeni dikush tjetër ose “sikur” po bëni diçka tjetër.

Këtu kufijtë mjegullohen në mënyrë të konsiderueshme midis jetës virtuale dhe jetës reale. Për shembull, kërkimet e fundit sugjerojnë se kujtimet që formojmë në realitetin virtual mund të sillen më shumë si ato të përvojave të jetës reale sesa kujtimet e informacionit të ndarë në një mjedis 2D.

Kjo ndoshta për shkak se VR është një përvojë e tillë viscerale që ne krijojmë kujtime trupore të përvojave tona virtuale. Në mënyrë të ngjashme, ne mund të përjetojmë emocione të fuqishme në situata virtuale identike me ato që ndjejmë në realitet. Epshi, butësia dhe tërheqja seksuale, për shembull, mund të ndihen aq të vërteta me kufjet në kokë. Megjithatë, këtu është pyetja miliona dollarëshe, çfarë do të thotë kjo për njerëzimin? Është supozimi i kujtdo tani.

Ndërsa shumica e njerëzve injorojnë ose shpërfillin mbështetjen tonë në rritje në intimitetin virtual, shprehen mendime të forta pozitive dhe negative. “Është e mrekullueshme!” thonë ata që e shohin VR si një mundësi për njerëzit pa partnerë romantikë për të përjetuar intimitet dhe për njerëzit që dëshirojnë të shprehin seksualitetin e tyre në mënyra më të ndryshme. “Është fundi i intimitetit!” thonë njerëzit që kanë frikë se ato virtuale do të zëvendësojnë dashnorët njerëzorë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 52662 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE