Seks jashtë martese?! Mendohuni mirë sepse rrezikoni burgun!

vovalbania December 02, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Seks jashtë martese?! Mendohuni mirë sepse rrezikoni burgun!

Një vit burg për ata persona që kryejnë seks jashtë martese. Këtë kod të ri penal pritet të miratojë Parlamenti i Indonezisë. Rishikimi legjislativ do të ndalojë gjithashtu fyerjen e presidentit ose institucioneve shtetërore dhe shprehjen e çdo pikëpamjeje në kundërshtim me ideologjinë shtetërore të Indonezisë. Ndalohet gjithashtu edhe bashkëjetesa para martesës. Ky kod pritet të miratohet më 15 dhjetor.

Zëvendësministri i drejtësisë i Indonezisë, Edward Omar Sharif Hiariej tha për Reuters se:

Ne jemi krenarë që kemi një kod penal që është në përputhje me vlerat indoneziane.

Një draft i mëparshëm i kodit ishte caktuar të miratohej në vitin 2019, por shkaktoi protesta mbarëkombëtare. Kriminalizimi i abortit, me përjashtim të viktimave të përdhunimit dhe dënimi me burg për “magji të zezë”, mbeten në kod.

Fyerja e presidentit, një akuzë që mund të raportohet vetëm nga presidenti, zgjat maksimumi tre vjet. Indonezia, kombi më i populluar në botë me shumicë myslimane, ka qindra rregullore në nivel lokal që diskriminojnë gratë, pakicat fetare dhe njerëzit LGBTQ+.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 51250 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE