Musk ‘acaron’ BE-në, rrezikon të përballet me saksione pas pezullimit të gazetarëve!

vovalbania December 16, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Musk ‘acaron’ BE-në, rrezikon të përballet me saksione pas pezullimit të gazetarëve!

Vendimi i Elon Musk për të ndaluar papritmas gazetarët e shquar të teknologjisë nga Twitter po nxit një reagim të ashpër në Evropë.

Një zyrtar i lartë i BE tha se Twitter duhet të jetë në përputhje me rregullat ose të përballet me sanksione të mundshme.

“Liria e shtypit nuk mund të ndizet dhe fiket si të doni. Nga sot këta gazetarë nuk janë më në gjendje të na ndjekin, të komentojnë apo kritikojnë”, shkroi të premten në Twitter Ministria e Jashtme e Gjermanisë.

Věra Jourová, zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian për vlerat dhe transparencën, tha se pezullimi arbitrar i gazetarëve ishte shqetësues dhe ajo tregoi se kompania mund të përballet me ndëshkime.

“Akti i Shërbimeve Dixhitale të BE-së kërkon respektimin e lirisë së medias dhe të drejtave themelore”, tha Jourová në një postim në Twitter.

Të enjten në mbrëmje, Twitter ndaloi llogaritë e disa gazetarëve të profilit të lartë nga organizatat kryesore të lajmeve pa shpjegime, duke përfshirë Donie O’Sullivan të CNN, Ryan Mac të The New York Times dhe Drew Harwell të The Washington Post.

As Musk dhe as Twitter nuk iu përgjigjën një kërkese për koment të enjten në mbrëmje, dhe platforma nuk shpjegoi saktësisht pse gazetarët u ndaluan nga platforma.

Musk pretendoi në mënyrë të rreme se gazetarët kishin shkelur politikën e tij të re të “doksimit” duke ndarë vendndodhjen e tij të drejtpërdrejtë, duke arritur në atë që ai e përshkroi si “koordinata të atentatit”.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41923 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE