Përdor gjakun e tij për të pikturuar, ju njohim me artistin e pazakontë!

vovalbania December 17, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Përdor gjakun e tij për të pikturuar, ju njohim me artistin e pazakontë!

Artisti filipinas Elito Circa krijon art me gjakun e tij. Duke përdorur gjakun e marrë nga venat e tij, 52-vjeçari prodhon piktura në kanavacë që kanë tërhequr lavdërime dhe kritika për shkak të zgjedhjes së tij të pazakontë të mediumit.

I lindur në një familje me të ardhura të ulëta me pak akses në mjetet shkollore dhe materialet e artit, Circa eksploroi mediume të ndryshme, duke përfshirë kumbullat dhe domatet, por kur ishte djalë i ri filloi magjepsja e tij me përdorimin e gjakut. Tani, Circa shkon në klinikën shëndetësore të qytetit një herë në tre muaj për të nxjerrë gjakun e tij, zakonisht në rritje prej 500 ml (17 oz), të cilin e ruan në një frigorifer në studion e tij për projektet e ardhshme.

Pasi pikturoi një murale 122 x 244 cm që përshkruan historinë e Pantabangan, qytetit ku ai u rrit, Circa i ka vënë sytë në një projekt më ambicioz për të krijuar në vitin 2023 “pikturën e gjakut” më të madhe ndonjëherë, një kanavacë 100 metra, duke vendosur një rekord botëror.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 42274 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE