Johnson: Putin shkatërroi çdo kundërshtim për anëtarësimin e Ukrainës në NATO

vovalbania February 01, 2023 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Johnson: Putin shkatërroi çdo kundërshtim për anëtarësimin e Ukrainës në NATO

Boris Johnson gjatë bisedës me Këshillin Atlantik në Uashington zbuloi ndryshimin e situatës për anëtarësimin e Ukrainës në NATO.

Ish-kryeministri deklaroi se mendimi i tij për situatën ka ndryshuar që nga nisja e luftës nga Vladimir Putin.

“Nëse do të më kishit pyetur para konfliktit… do të thosha: Duhet të bëni shaka. Ishte e qartë se nuk kishte një konsensus rreth tryezës në NATO që kjo të ndodhte. Kishte lloj-lloj arsyesh pse teorikisht mund ta kundërshtosh anëtarësimin e Ukrainës gjithsesi. Nuk ishte një mundësi realiste. Problemi ishte se ne vazhduam të thithnim dhe të frynim menjëherë, ose të përpiqeshim”, u shpreh ai.

“NATO kishte mjaft gjuhë inkurajuese për anëtarësimin e Ukrainës në aleancë për t’i dhënë Putinit pretekstin për të menduar se kjo do të ndodhte. Por në të njëjtën kohë, ne u kthyem rreth ukrainasve. Ne vazhdimisht u thoshim rusëve se kjo nuk do të ndodhte. Ne po u thoshim francezëve, gjermanëve dhe të gjithë të tjerëve se kjo nuk do të ndodhte. Ne po flisnim nga të dyja anët e gojës sonë dhe Putini në thelb e shfrytëzoi këtë“, shtoi më tej Johnson.

Ai theksoi se lufta e Putin-it ka shkatërruar çdo kundërshtim ndaj anëtarësimit të Ukrainës.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55508 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE