Pse amerikanët frikësohen për të gatuar në kuzhinat e tyre?!

vovalbania July 26, 2023 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Pse amerikanët frikësohen për të gatuar në kuzhinat e tyre?!

Një sondazh me 2,000 të rritur në SHBA që gatuajnë rregullisht, zbuloi se gati një e treta (29%) janë aq të mbytur nga disa receta, saqë do t’u kërkojnë të tjerëve në familjen e tyre që të përgatisin vaktin në vend të tyre. Gjashtë në 10 e gjetën veten të frikësuar më shumë nga ushqimet ndërkombëtare që i pëlqejnë, për shkak të recetave që përfshijnë shumë hapa ose përbërës (45%), duken shumë të komplikuara (42%) ose janë të lehta për t’u ngatërruar (32%). Dyzet e tre për qind pranuan se madje i bënin recetat më të thjeshta të komplikuara në mënyrë të panevojshme.

I porositur nga Fresh Express dhe i kryer nga OnePoll, studimi zbuloi se kombet më të njohura që prodhojnë pjatat e dashura ndërkombëtare janë Meksika (36%), Italia (32%) dhe Kina (25%). Ndërkohë, shumë të anketuar ndanë pjatat e tyre të preferuara ndërkombëtare që duan të hanë, por kanë frikë t’i bëjnë në shtëpi: makarona nga e para (34%), Mish Wellington (33%), sushi (27%), enchiladas (25%) dhe pad thai ( 25%). Në mënyrë të ngjashme, të anketuarit thanë se nëse mund të mësonin të përsosnin vetëm një pjatë ndërkombëtare, ata do të zgjidhnin makaronat nga e para (27%), enchiladas (27%) ose tacos (24%).

Kur bëhet fjalë për eksplorimin në kuzhinë, 69% ranë dakord se do të kishin më shumë gjasa të bënin pjata të frymëzuara nga ndërkombëtarët në shtëpi nëse do të ishin më të lehta për t’u përgatitur dhe 48% thanë se ndjehen si kuzhinierë profesionistë sa herë që përdorin përbërës ndërkombëtarë në gatimin e tyre. Arturo Chavez, menaxher marketingu në Fresh Express tha:

Mund të jetë frikësuese të zhytesh në përgatitjen e pjatave të reja ose kuzhinave ndërkombëtare veçanërisht kur nuk ndihesh i sigurt se ku të fillosh. Për ata prej nesh që duan të eksperimentojnë në kuzhinë, frymëzimi i gatimit nga recetat ndërkombëtare mund t’ju ndihmojë të zbuloni përbërës të rinj ose të përjetoni shijet tuaja të preferuara të frymëzuara globalisht nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Rezultatet zbuluan se Italia dhe Greqia kryesuan listën e kombeve me sallatat më të mira (27%), ndërsa Italia ishte zgjedhja e parë e të anketuarve për darkë (51%). Franca u emërua “crème de la crème” për ëmbëlsirat e saj (26%), dhe Etiopia krijon ushqimet më të mira të ushqimit (21%). Meksika dominoi ushqimet e hershme të ditës, e cilësuar si e preferuara për mëngjes (28%), drekë (34%) dhe meze (29%). Mbi gjysma (57%) thanë se u pëlqen të përdorin përbërës ndërkombëtarë në recetat me të cilat tashmë janë njohur për pjata me shije më të mirë por, nëse u jepet zgjedhja për të shtuar tre përbërës ose erëza për ta bërë çdo pjatë shije më të mirë, ata do të zgjidhnin hudhrën.

 

 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 48876 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE