Cilat janë 10 qytetet më të mira në botë për të jetuar?!

vovalbania August 12, 2022 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Cilat janë 10 qytetet më të mira në botë për të jetuar?!

Raporti vjetor i Indeksit Global të Jetueshmërisë publikohet çdo vit nga “The Economist Intelligence Unit” dhe bën një klasifikim të vendeve më të mira për të jetuar në botë: 173 qytete që analizohen në pesë kategori sipas stabilitetit, kujdesit mjekësor, kulturës dhe mjedisit, arsimit dhe infrastrukturës. Indeksi Global i Jetueshmërisë përcakton sfidat me të cilat përballet një individ në 173 qytete. Në vitin 2022, kufizimet e lehtësuara të COVID-19 në disa pjesë të botës çuan në ndryshime të mëdha, por një qytet historik përsëri zuri vendin e parë. Dhjetë vendet e para dominohen nga Evropa Perëndimore dhe Kanadaja. Por si janë të renditur ato?!

Osaka, Japoni

Qyteti i parë aziatik në renditje. Është qyteti i tretë më i madh në Japoni. Është qyteti që ndërthur më së miri traditën dhe modernitetin në mënyrë liberale.

Amsterdam, Holandë

Qyteti i kanaleve, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, është i njohur për ofertat e tij të ndryshme kulturore.

Toronto, Kanada

Natyra, por edhe siguria, arsimi dhe shëndetësia të njohura ndërkombëtarisht në Toronto.

Frankfurt, Gjermani

Qyteti i parë gjerman në renditje nuk është kryeqyteti i vendit. Ai është ngjitur 32 vende që nga viti i kaluar, kryesisht për shkak të kujdesit shëndetësor. Është kthyer në një qendër shumë të rëndësishme financiare dhe ka një numër të madh emigrantësh.

Gjenevë, Zvicër

Qyteti i dytë zviceran në dhjetëshen e renditjes ndërkombëtare. Një qytet ku ndodhet selia e Organizatës Botërore të Tregtisë, Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq dhe selinë e dytë të Kombeve të Bashkuara dhe Bankës Botërore.

Vankuver, Kanada

Një nga qytetet më ndërkombëtare dhe ai që mirëpret më së miri çdo turist apo këdo që dëshiron të punojë dhe të jetojë atje. I rrethuar nga një natyrë fantastike. Shërbimet janë forca e tij e madhe.

Kalgari, Kanada

Shumë afër maleve shkëmbore, bora është protagoniste; kafenetë dhe baret e stilit hipster janë të njohura ndërkombëtarisht.

Zyrih, Zvicër

Natyra e mrekullueshme, një nga qytetet më të pasura në Evropë, jo vetëm në Zvicër. Teknologjia e saj e prodhimit të orëve ndërthur traditën dhe modernitetin.

Kopenhagë, Danimarkë

E famshme për gastronominë, dizajnin, kulturën, artin dhe pasionin e saj për çiklizmin.

Vjena, Austri

U zgjodh qyteti më i jetueshëm në botë në vitet 2018 dhe 2019. Është një nga qytetet perandorake më mbresëlënëse në Evropë.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 55520 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE