Zbuloni kuptimin që kanë simbolet e NASA-s!

vovalbania August 26, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Zbuloni kuptimin që kanë simbolet e NASA-s!

Në këto ditë mund t’ju ketë ndodhur të ndaloni dhe të admironi raketën e NASA SLS Space Launch System, gati në platformën e lëshimit, e cila sipas programit duhet të sjellë një kapsulë pa pilot në orbitën e Hënës në misionin Artemis I. Ndoshta syri ju ka kapur logot e NASA-s të vendosura në vetë raketën dhe keni pyetur veten se çfarë kuptimi kanë. Ne ju njohim me kuptimin e tyre:

Qofte.

Logoja më e famshme, ajo e rrumbullakët në të kuqe, të bardhë dhe blu (me nofkën meatball), ose shqip qofte, është projektuar nga një punonjës i NASA-s, James Modarelli, në vitin 1959, në vitin e dytë të jetës së agjencisë amerikane të hapësirës. Vizatimi përmban referenca për aspekte të ndryshme të “misionit” të NASA-s, forma e rrumbullakët, para së gjithash, të kujton formën e një planeti, ndërsa yjet përfaqësojnë hapësirën. Krahu i kuq në formë V përfaqëson aeronautikën, shpirtin origjinal të agjencisë, përpara se të zgjeronte horizontet e saj në eksplorimin e hapësirës. Ky i fundit në fund përfaqësohet nga objekti që bën një orbitë rrethore rreth emrit të agjencisë.

Krimbi

Nëse qofte është simboli më i famshëm i NASA-s, më moderni është “krimbi”. I prezantuar në vitin 1975 pikërisht për nevojën për të pasur një simbol më minimalist dhe në hap me kohën, krimbi nuk ishte asgjë më shumë se fjala “NASA” e kompozuar me një stil tipografik unik, që të kujtonte sinuozitetin e një krimbi. Ajo u konceptua nga Richard Danne dhe Bruce Blackburn. Në vitin 1992, NASA vendosi t’i rikthehej dashurisë së parë, qofteve, dhe krimbi u la përkohësisht në harresë. Në vitin 2020 u ripërshtat dhe që atëherë simbolet zyrtare të NASA-s janë dy.

Vula

Sigurisht, NASA ka edhe një simbol tjetër zyrtar, “vulën”, e cila përdoret në raste formale, si për shembull disa ceremoni zyrtare, çmime etj. Vula, ashtu si qoftet, përfshin elementë ikonë të veprimtarisë së Agjencisë Amerikane të Hapësirës, ​​si planetë, yje, orbita dhe elemente vektoriale.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 54526 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE