Edhe jeni ngrohtë edhe kurseni energji elektrike, temperatura ideale për kondicionerin tuaj!

vovalbania December 16, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Edhe jeni ngrohtë edhe kurseni energji elektrike, temperatura ideale për kondicionerin tuaj!

Kondicioneri është një mënyrë e zakonshme për të ngrohur shumë shtëpi në dimër. Gjithsesi është e rëndësishme që të funksionojë siç duhet, të jetë efikase dhe nga ana tjetër, të mos digjet shumë energji elektrike.

Mirë do të ishte që në dimër temperatura e kondicionerit të jetë rreth 12 gradë më e lartë se temperatura e jashtme. Përkundrazi, në verë temperatura duhet të jetë 10 gradë më e ulët se ajo jashtë. Në këtë mënyrë do të funksionojë më mirë dhe me më pak kosto.

Rikujtojmë, se studimet kërkimore tregojnë një lidhje të qartë midis temperaturave të qëndrueshme të ambientit dhe oreksit. A ka vërtet prova shkencore të lidhjes midis temperaturës dhe oreksit? Sa më e lartë të jetë temperatura, aq më pak oreksi. Pra, duket e qartë se nëse jetojmë në vende me ajër të kondicionuar, do të hamë më shumë dhe do të shëndohemi. María José Castro, një mjeke e specializuar në të ushqyerit në Universitetin e Valladolidit, thotë:

Është e qartë se kur hani në temperatura më të ftohta, hani më shumë. Një trup në pushim ka një nivel të caktuar të shpenzimi i energjisë, ajo që ne e quajmë ritmi bazë i energjisë dhe qeniet njerëzore janë homeotermike. Kjo do të thotë se ne jemi në gjendje të rregullojmë metabolizmin tonë për të mbajtur një temperaturë konstante të trupit, pavarësisht nga temperatura e ambientit. Edhe trupi përdor ushqimin për të prodhuar energjinë që e mban atë në një temperaturë konstante.

 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 41935 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE