Zbuloni arsyen se pse piloti i një avioni dhe ndihmësi i tij nuk hanë asnjëherë të njëjtën gjë!

vovalbania August 15, 2022 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Zbuloni arsyen se pse piloti i një avioni dhe ndihmësi i tij nuk hanë asnjëherë të njëjtën gjë!

Piloti i një avioni dhe ndihmësi i tij nuk hanë asnjëherë të njëjtin ushqim si të tjerët. Ata janë dy njerëzit që vështirë se i shohim gjatë fluturimit, por janë më të rëndësishmit. Edhe pse e dimë që puna e tyre është e vështirë, në fund të fundit ka edhe më shumë kufizime për kapitenin dhe bashkë-pilotin e avionit. Të gjithë do të prisnin që dyshja e kabinës të hante të njëjtin ushqim. Por jo, të dy hanë ushqime të ndryshme. Në fakt, guvernatori është ai që vendos se kush çfarë do të hajë. Arsyeja është shmangia e helmimit të mundshëm me ushqim të të dy pilotëve.

Ndërkaq, rikujtojmë se të shijosh ushqimin në hapësirë ​​nuk është një detyrë e lehtë. Hapësira dhe graviteti i reduktuar “fsheh” rreziqe dhe ndryshime. Sipas hulumtimit të ESA, masa e muskujve dhe dendësia e kockave mund të bien me rreth 25%. Në fakt ky ndryshim nuk vihet re ndërkohë që graviteti zvogëlohet, pra kur jeni në hapësirë, por gjatë kthimit në planetin Tokë. Prandaj, ushqimi i duhur është një rrugë njëkahëshe për astronautët. Në të njëjtën kohë, shija e tyre mund të ndikohet dhe ka një shpjegim për këtë.

Lëngjet e prodhuara nga trupi gjatë metabolizmit të ushqimit ndryshojnë drejtim për shkak të gravitetit. Ndërkaq ju shuajmë një tjetër kuriozitet. Duhet të keni parë të paktën një herë një vend të zbrazët në avion, për shembull, pranë dritares, por stjuardesa nuk ju ka lejuar të ndryshoni vendin. Përkatësisht, piloti amerikan Darren Patterson zbuloi se shpërndarja e peshës së pasagjerëve është vendimtare edhe gjatë fluturimit, sepse ndikon në stabilitetin e aeroplanit. Kjo është e vërtetë për avionët që janë më të vegjël. 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 58618 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE